۲۴ آبان ۱۴۰۳، ۰:۰۸

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان:

ورود همه دستگاه‌های اجرایی برای حمایت از جوانی جمعیت ضروری است

ورود همه دستگاه‌های اجرایی برای حمایت از جوانی جمعیت ضروری است

همدان ـ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:هم افزایی و ورود همه دستگاه‌های اجرایی در راستای حمایت از جوانی جمعیت ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر، بهروز کارخانه‌ای در آئین افتتاحیه اولین کنگره بین‌المللی دانشجویی پرستاری و مامایی در دانشگاه علوم پزشکی همدان که در مرکز همایش‌های غدیر دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، با تأکید بر لزوم توجه ویژه به مسأله جوانی جمعیت اظهار کرد: نرخ زاد و ولد در کشورهای مختلف کاهش یافته و در کشور ما نیز این موضوع متأسفانه با سرعت بالایی رخ داده و با کاهش جمعیت جوان کشور مواجه شده‌ایم.

وی با بیان اینکه برخورداری از دو و نیم فرزند (۲ یا ۳ فرزند) می‌تواند کشور را به جایگزینی متناسب برساند عنوان کرد: متأسفانه نرخ رشد در سال‌های اخیر بسیار با رکود مواجه شده است و باید تلاش کنیم این مهم در سال‌های پیش رو جبران شود چراکه کهنسالی جمعیت تأثیر مستقیمی بر اقتصاد، امنیت و توسعه همه جانبه کشور دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۵ حدود یک میلیون نفر کاهش رشد در جمعیت داشته‌ایم عنوان کرد: این کاهش جمعیت در اغلب کشورهای دنیا در حال رخ دادن است و در کشور ما متأسفانه نرخ رشد متوقف شده است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱، رشد جمعیت ۳.۷ بود که نسبت به سال ۹۵ کاهش ۳۱ درصدی رخ داد عنوان کرد: در سال ۶۵ که برای نخستین بار آمار جمعیتی و نرخ باروری در ایران گرفته شد نرخ باروری در ایران بین ۶.۴ تا ۶.۸ بود و در آن زمان سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی WHO گفتند انفجار جهانی جمعیت در ایران رخ خواهد داد و ایران خیلی زود آب و غذا و هوا نخواهد داشت و باید تا سال ۹۰ نرخ باروری را به ۴ برسانید که متأسفانه ما در این موضوع شتابزده عمل کردیم و به جای سال ۹۰ در سال ۱۳۷۱ ایران به نرخ باروری ۴ رسید.

دکتر کارخانه‌ای ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی در سال ۷۲ در کنفرانس قاهره به مسئولین ایرانی لوح تقدیر و جایزه دادند و از کشورهای دیگر خاورمیانه خواستند ایران را سرمشق خود قرار دهند و همچنین از ایران خواستند که نرخ باروری را به ۲.۱ برساند که در سال ۷۹ نرخ باروری در ایران به ۲.۱ رسید.

وی با بیان اینکه اگر نرخ باروری کشور از امروز به ۲.۵ برسد در سال ۱۴۳۰ صرفاً به نرخ مناسب جایگزینی، نه ایده‌آل خواهیم رسید گفت: لازم است برای تشریع در این موضوع، مشوق‌هایی نظیر ترویج فرهنگ فرزندآوری، بهبود وضعیت مسکن، پیشگیری از سقط جنین، آموزش و مراقبت‌های مادران را رواج دهیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان افزود: اگر امروز به دنبال رشد جمعیت نباشیم این خاک می‌ماند بدون انسان، بنابراین هم افزایی و ورود همه دستگاه‌های اجرایی در راستای حمایت از جوانی جمعیت و افزایش کیفیت زندگی سالمندان به عنوان شهروندان ارشد جامعه ضروری و اجتناب ناپذیر است.

کد خبر 6287362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha